告別夏天頭油髮尾乾的尷尬狀態

告別夏天頭油髮尾乾的尷尬狀態

發佈時間: 2019.06.06

夏日炎炎,補水為大,除了肌膚,頭髮亦然!不過經過多次染燙,再加上戶外活動時,受海水和紫外光侵害,令髮質變得乾燥枯黃,偏偏濕度高令髮根扁塌油膩,秀髮好像怎樣打理也不順心。

不少藝人和KOL也愛染髮,更不時分享自家一套護髮心得,好讓女生可以偷偷師,向來有「仙氣女神」之稱的Judy Kwong(鄺潔楹) 和漂髮系KOL Tina Wong近日就同樣私心推介L'OCCITANE en Provence草本療法護髮系列,首先據頭皮性質來選洗髮水,再根據髮質狀態來選護髮素,兩招為頭髮mix & match!

 

仙氣長髮女神 夏天日常護理推介:

清爽淨化洗髮水 + 修護護髮素

Judy Kwong:「夏天嚟喇!我頭頂嘅頭髮好易一出汗就變得又笠又塌,但髮尾又因為平日染髮同造型嘅關係,容易開叉同受損。

我嘅護髮秘訣就喺要Mix and Match!

揀護髮產品係要因應頭皮同髮尾唔同嘅狀況去揀,我就揀用L’Occitane 嘅草本療法系列,洗頭水同護髮素用唔同嘅配方,全面解決到我頭髮嘅需要。咁我就可以keep住靚靚長髮啦。」

 

漂髮系KOL 受損秀髮護理推介:

修護洗髮水 + 深層滋養護髮素

Tina Wong:「大家都知道我一直以來都有不斷漂染頭髮,頭髮唔多唔少都會又乾又傷,淨係得一種效果嘅產品已經滿足唔到啦。而 L’Occitane 草本療法系列嘅產品就可以Mix & Match滿足到我。太感動啦!!

洗頭水我會用修護系列先搞掂好頭髮損傷嘅問題,而護髮素就會用深層滋養系列令毛躁嘅頭髮柔順返同有光澤。兩樣夾埋,清新又唔笠,仲可以自己配合到頭皮同髮質唔同嘅需要。」

 

因為頭皮至髮尾各個部位也有不同需要,洗護時懂得配搭,才可真正徹底解決所有煩惱絲!

簡單舉例:假如你頭皮屬油性,但髮尾卻因經常造型面變得粗糙。

那麼你應選用清爽淨化洗髮水 + 修護護髮素,而避免使用功效相同的洗髮水及護髮素,以得到更周全的護理。

 

L'OCCITANE en Provence草本療法護髮系列就能一次過滿足你由頭皮到髮尾的不同需要,系列備有「清爽淨化」、「修護」、「深層滋養」、「強韌」及「去頭皮屑」配方,讓女生可作更多元化的mix & match護理。而L’Occitane分店更設有免費頭皮及頭髮分析服務,利用專業顯微鏡頭分析髮質及頭皮健康狀態,從髮根了解您的髮質健康,繼而給您最貼心的護髮及產品建議。

想知道自己的頭皮及髮質適合哪一款配搭?立即到你附近的L’Occitane分店,作一次免費的頭髮分析啦!

 

【清爽淨化系列】

蘊含薄荷、百里香、西柚、薰衣草和香柏木5大精華油。薄荷以清爽及淨化功效見稱,配合其他成分,有助減少頭皮油脂分泌,同時舒緩及強化頭皮,讓秀髮長時間保持清爽乾淨。適合中性至油性頭皮。

清爽淨化洗髮水 $195 / 300ml、$250 / 500ml

清爽淨化護髮素 $195 / 250ml、$295 / 500ml

清爽淨化頭皮控油精華 $295 / 75ml 限量推出

清爽淨化頭皮磨砂霜 $245 / 150ml 限量推出

 

想知更多詳情即睇:https://bit.ly/2Wu3VeH

 

資料由客戶提供

睇盡最新美妝時尚情報及女生話題!

集結熱門女生主題
U Beauty
《女生扮靚懶人包》
貼心資訊 All in One! 立即用

最高瀏覽

集結熱門女生主題
U Beauty
《女生扮靚懶人包》
貼心資訊 All in One! 立即用