正在閱讀
韓國大熱 首創遮瑕 + 粉底 2 in 1 Cushion

韓國大熱 首創遮瑕 + 粉底 2 in 1 Cushion

發佈時間: 2018.05.04

近幾年大熱的BB Cushion,相信已經成為靚女們化妝必備品,一來喜歡質地夠透簿 (輕易打造偽裸妝),二來補妝又方便!不過,身邊好多閏蜜都有同一問題,就是覺得BB Cushion的遮瑕度一般,想修飾一下黑眼圈或雀斑,都必需額外再搽遮瑕膏。特別是最近天氣又濕又熱,化好妝出門但一見光就溶,想淨帶一盒BB Cushion出街補妝就會顯得有點美中不足。

終於,Cushion界始祖LANEIGE再一次掀起 Cushion革命,推出全新「持久零瑕Cushion」,以雙層設計、加上創新技術將遮瑕霜同粉底Cushion二合為一,再配合貼心既水滴粉撲,簡單輕鬆就拍出空氣感兼保濕度十足的持久零瑕底妝!早前於韓國推出已經成為熱話,宜家大家終於可以在香港買到啦!

代言人 韓國人氣女星李聖經

 

首創 2 in 1 Cushion 打造透薄無瑕底妝

LANEIGE將傳統的膏狀遮瑕霜變為Cushion,透過獨家Aqua Melting Technology水份子溶解技術,通過體溫和壓力融化,令遮瑕覆蓋度更高。而額外加入的智慧遮瑕粉末,更有助吸收面上多餘皮脂,平滑膚質滑,令妝容都可以變成半霧感無瑕肌。

革命性雙層設計 將遮瑕霜與粉底氣墊2合1

 

加強粉底Cushion鎖水保濕效果

粉底 Cushion 提供4色選擇,配合不同膚色

採用LANEIGE皇牌補濕成分Hydro Ion Mineral Water及法國氫離子礦物水的粉底Cushion,以密封設計以及專利Water Capture System氣泡鎖水技術,令粉底Cushion內的水份可以完美滲透至遮瑕Cushion,加強補濕效果,保持妝感清爽水潤。而新加入的玫瑰光珍珠粉末,亦有助提亮膚色,令你顯得粉嫩亮澤,絕對唔會有油令令的感覺。

 

特別設計水滴粉 貼心打造細緻無瑕妝容

獨特水滴形粉撲 助你造持久無瑕妝容

為配合全新「2 in 1 Cushion」,LANEIGE亦體貼設計出全新水滴粉撲!粉撲尖端採用天鵝絨材質,令你使用遮瑕Cushion時,都可以兼顧眼角和鼻翼兩側等細緻部位。而粉撲底部就用補濕氣孔材質製成,當拍上粉底Cushion就能夠輕易塑造出透薄底妝。

 

霧面玫瑰金色粉盒 令人愛不惜手

自己要靚,帶出街的化妝品都一樣要靚。LANEIGE 全新「持久零瑕Cushion」除左有革新既內涵,仲有令人心動既外形。今次粉盒就採用感覺高貴時尚的霧面玫瑰金色調,實在令人愛不惜手!

 

LANEIGE持久零瑕Cushion

售價:$255

可於各 LANEIGE門市或網上商店購買  https://bit.ly/2JsWsBo

 

Source: LANEIGE