正在閱讀
電話相變即影即有!實試日本Printoss抵玩曬相機

電話相變即影即有!實試日本Printoss抵玩曬相機

發佈時間: 2018.01.02

早前日本Printoss推出的曬相機,最近香港都有得買啦!曬相機運用傳統光學原理,不用入電或者裝app連線,直接放上電話就可以曬相。機身設計輕巧(約350g),以摺疊式設計方便攜帶,而且有櫻花色、天藍色和黑色3款,帶出街去旅行用都無問題!




曬相機使用Fuji Instax Mini即影即有相紙,先打開曬相機,在電話選好想印出來的照片後,放上電話。屏幕亮度盡量要開至最光,效果會更佳。

按一下快門,聽到啪一聲已經成功,再扭出相紙就完成,簡單又方便。

instax mini相紙常見易配,而且照片顏色鮮艷,帶有Lomo風復古效果,適合文青入手。而且可以慢慢揀靚相印成即影即有,不怕晒相紙。但要留意,電話對位時要小心對正,不然就有機會失敗,浪費相紙!

Printoss曬相機日本售價為3996円,現時可於Fetchawish 平台委託Traveler購買,約$310起,約一至三日可以收貨,詳情可瀏覽網站